Регистрация

Агнешко задушено

Автор:
hodjeva
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
831
Оцени рецептата

 

1,5 кг агнешки врат, нарязан на големи кубчета

2 дафинови листа

10 цели зърна черен пипер

1 ч.л. сушени листа мащерка

1 с.л. сол

1 скилидка чесън, обелена и счукана

3 ч вода

3 средно големи моркова, обелени и тънко нарязани

3 ч картофи, нарязани на кубчета от по 1 см

6 с.л. брашно

3/4 ч студена вода

 

1. Поставете агнешкото, дафиновите листа, пипера, мащерката, солта, чесъна и 3 чаши вода в дълбок, 3-литров, топлоустойчив, неметален съд за готвене.

2. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 5 минути.

3. Отстранете пяната, ако се образува такава.

4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за още 25 минути или докато агнешкото е почти омекнало. Разбърквайте от време на време.

5. Добавете морковите и картофите и сгорещете, покрито в микровълновата фурна за 20 минути или докато агнешкото и зеленчуците са крехки. Разбърквайте от време на време.

6. Докато агнешкото и зеленчуците се охлаждат, смесете 6 супени лъжици брашно и 3/4 чаша вода в малка купа.

7. Махнете дафиновите листа и пипера от яхнията.

8. Постепенно се добавя сместа с брашното в яхнията и сгорещете за 3 минути или докато сосът се сгъсти и стане гладък.

 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта