Регистрация

Агнешко задушено по гръцки

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
489
Оцени рецептата

1/4 ч брашно

Сол

Черен пипер

1,3 г агнешко, нарязано на кубчета от по 5 см

1/4 ч зехтин

1 дафинов лист

1/4 ч.л. смляна мащерка

1/4 ч.л. сушен розмарин

1 скилидки чесън

2 ч пилешки бульон

1 ч бяло вино

1 консерва доматен сос

2 малки глави бял лук

1/2 ч черни маслини, без костилки

 

Подправете брашното със сол и пипер и оваляйте месото от всички страни. Загрейте зехтина в тенджера на средно висока температура. Запържете кубчетата месо. Поръсете със зелените подправки и чесъна и добавете бульона, виното и доматения сос. Добавете сол и черен пипер на вкус. Варете на слаб огън за 1 1/2 часа. Добавете бланширания лук и маслините. Оставете на слаб огън за още 1/2 час. 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта