Регистрация

Агнешко задушено в оризова пудра

Автор:
Надежда
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
357
Оцени рецептата

500 г агнешко филе, изтънено с чукче за месо

2 ч.л. тъмен соев сос

1 с.л. светъл соев сос

щипка сол
1/2 ч.л. захар

5 резена джинджифил

1 с.л. сок от джинджифил (прясно счукан джинджифил се накисва във вряла вода и се оставя да престои в продължение на 15 минути)

4 скилидки чесън, счукан

2 стръка зелен лук, срязан наполовина и счукан

2 малки сушени люти чушки, смлени

1 ч ориз

2 зърна анасон

 

Разбъркайте месото със соевите сосове, солта, захарта, джинджифила, джинджифиловия сок, чесъна, лука и лютите чушки; мариновайте за 30 минути. Междувременно направете оризова пудра, като счукате ориза и анасона в сух тиган и гответе, докато разбърквате, докато оризът покафенее. Сложете ориза и анасона в блендер и пасирайте до консистенцията на фин пясък. Сложете половината оризова пудра в купа и оваляйте агнешките парчета, така че да се покрият щедро. Подредете ги в чиния и се слагат в стимер. Задушете за 25 минути на пара. През последните 15 минути поръсете с малко вода. Поднесете в съда. 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта