Регистрация

Агнешки ребърца с коричка от подправки, печено рагу и питки от нахут

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
868
Оцени рецептата

За коричката:

1/2 ч наситнен пресен магданоз

1/4 ч див лук

2 с.л. розмарин

2 с.л. градински чай

2 с.л. чубрица

2 с.л. мащерка

2 с.л. чесън, счукан

1 ч масло, меко

1/2 ч галета

Сол на вкус

Пипер на вкус

За рагуто от чушки:

1 червена чушка

1 жълта чушка

2 чилита

1 пресен пипер

1 глава червен лук

8 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 ч.л. лавандула

Сол на вкус

Пипер на вкус

2 с.л. мед

2 с.л. листа босилек

За питката от нахут:

1 ч смлян нахут

2 1/2 ч мляко

2 с.л. зехтин

1 яйце

Сол на вкус

Пипер на вкус

За тепенадата:

1 ч маслини, без костилките

1 филе от аншоа

2 с.л. листа босилек

1 ч.л. оцет

1/2 ч студено пресован зехтин - (1/2 до 3/4 ч)

Пипер на вкус

За агнешкото:

510 г агнешки ребра

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

Нарежете всички зелени подправки и ги пасирайте в кухненски робот с другите съставки, докато сместа стане гладка и хомогенна. Охладете в хладилник или фризер. За рагуто: Загрейте фурната до 150С. Загрейте барбекюто. Сложете всички чушки, заедно с чилито, както и лука на барбекюто и изпечете от всички страни. Поставете скилидките чесън в торбичка от алуминиево фолио и се пече върху въглените до леко златисто кафяво. След като чушките почернеят от всички страни, се поставят в купа, покрийте с найлоново фолио и оставете да се запарят в продължение на десет минути. Обелете зеленчуците и ги нарежете на големи парчета. Нарежете чесъна по същия начин и го добавете при чушките и лука. Сложете зехтина в тенджера, сгорещете на умерен огън и задушете сместа с чушките. Добавете лавандулата, солта, черния пипер и меда и се пече във фурната, докато течността от чушките се редуцира. Извадете и оставете да се охлади до стайна температура, коригирайте подправките и добавете цели листа босилек. За питката: Поставете брашното в купа и добавете млякото на постоянна струйка, като разбърквате, докато сместа е гладка. Добавете зехтина, яйцето, солта и черния пипер. Прецедете и оставете за два часа в хладилник. За тепенадата: Пасирайте всички съставки в кухненски робот, не е твърде гладко - трябва да остане на хапчици. Оставете да престои при стайна температура. Загрейте фурната до 225 градуса. Загрейте тиган и поръсете със зехтин; оставете на силен огън. Оставете да запуши. Овкусете ребрата и запържете хубаво от всички страни; сложете във фурната и печете 15 мин. Срежете парче от маслото с подправките и покрийте ребрата. Върнете във фурната и печете още 5-7 мин. до златисто кафяво. Извадете от фурната и се оставя да престои 5 мин. Срежете между ребрата и дръжте на топло. В малък незалепващ тиган, загрейте зехтина на среден до силен огън и се добавя течното тесто с брашното от нахут. Изпържете питките до готовност от двете страни. Сложете малка купчинка печено рагу в центъра на всяка питка, покрийте с ребро и поръсете с тепенада. Гарнира се с магданоз. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous10-05-2025
equilibrador Aparatos de calibración: esencial para el funcionamiento suave y efectivo de las maquinarias. En el mundo de la tecnología actual, donde la productividad y la seguridad del dispositivo son de suma significancia, los equipos de calibración juegan un función fundamental. Estos sistemas adaptados están diseñados para equilibrar y fijar componentes móviles, ya sea en herramientas de fábrica, vehículos de movilidad o incluso en electrodomésticos hogareños. Para los especialistas en reparación de aparatos y los profesionales, utilizar con sistemas de ajuste es esencial para garantizar el funcionamiento estable y seguro de cualquier sistema rotativo. Gracias a estas opciones avanzadas modernas, es posible limitar notablemente las movimientos, el estruendo y la tensión sobre los soportes, extendiendo la longevidad de piezas costosos. También trascendental es el función que juegan los equipos de balanceo en la soporte al comprador. El apoyo experto y el conservación continuo empleando estos dispositivos permiten proporcionar asistencias de gran nivel, elevando la agrado de los consumidores. Para los propietarios de proyectos, la aporte en estaciones de balanceo y sensores puede ser clave para incrementar la rendimiento y eficiencia de sus sistemas. Esto es principalmente relevante para los emprendedores que dirigen reducidas y modestas emprendimientos, donde cada detalle vale. Asimismo, los aparatos de ajuste tienen una vasta aplicación en el ámbito de la seguridad y el gestión de estándar. Facilitan detectar eventuales problemas, previniendo reparaciones onerosas y problemas a los aparatos. Incluso, los datos recopilados de estos aparatos pueden aplicarse para perfeccionar métodos y mejorar la exposición en motores de exploración. Las sectores de aplicación de los equipos de equilibrado abarcan variadas sectores, desde la producción de bicicletas hasta el supervisión ecológico. No afecta si se refiere de importantes elaboraciones productivas o limitados espacios caseros, los dispositivos de ajuste son fundamentales para asegurar un funcionamiento eficiente y sin presencia de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта