Регистрация

Агнешки пържоли с ядки и шафран

Автор:
яна маринова
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
348
Оцени рецептата

4 с.л. несолено масло

1/4 ч нарязани бадеми

1/4 ч бланширани шам-фъстък

6 големи скилидки чесън

1 парче от 3 см пресен джинджифил

1 ч.л. кориандър

5 шушулки зелен кардамон

1 зелена люта чушка

1/4 ч.л. черен пипер

5 цели зърна карамфил

1/2 ч.л. кимион, семена

1/4 ч.л. индийско орехче

1/4 ч вода

3 агнешки котлета, по 115 г всеки

1/2 ч вода

1/2 ч.л. конци шафран, разтворен в

2 с.л. гореща вода

Сол (по желание)

1/2 ч грах, пресен или замразен

2 с.л. фино нарязан пресен кориандър

 

Разтопете 2 с.л. от маслото в тенджера на умерен огън. Добавете бадемите и шам-фъстъка; гответе, като се разбърква, до светло кафяво, около 4 минути. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. Комбинирайте чесъна, джинджифила, кориандъра, кардамона, чилито, пипера, карамфила, кимиона, индийското орехче и водата в блендер и пасирайте до получаване на гладка паста. Подредете месото голяма тава за печене. Втрийте сместа с подправки от всички страни на месото. Покрийте и оставете в хладилника за 30 мин. Сгорещете останалите 2 с.л. масло в тиган на средно висока температура. Добавете месото и запържете от всички страни. Добавете 1/4 ч вода и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 5 мин. Добавете останалата вода; поръсете с шафрана. Покрийте и гответе, докато агнешкото омекне, около 10 минути. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Добавете граха и гответе още 5 минути. Сосът трябва да е много гъст. Прехвърлете агнешкото в затоплена чиния. Разбъркайте соса и изсипете върху месото. Покрийте с пържени ядки и кориандър.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта