Регистрация

Агнешки кюфтета

Автор:
ivanka
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
642
Оцени рецептата

450 г агнешка кайма

2 средно големи глави лук

шепа прясна мента

шепа пресен кресон

Сол

Куркума

1 яйце

Масло

Доматено пюре

Сушен грах

Ориз

 

Сварете еднакви количества ориз и грах (1/2 -3/4 ч от всяко) в тенджера - с не прекалено много вода за около 5-10 мин. Накълцайте лука с ментата и кресона. Добавете около 1/2 ч сол и 1/4-1/2 ч куркума при ориза, след това добавете лука и разбъркайте с месото. Добавете яйцето. Разбърква се добре. Нарежете едро лука и се слага в тиган с малко олио и около 3 с.л. масло. Задушете, след това се добавят около 1/2 ч.л. куркума, 3 с.л. доматено пюре, сол (1/2 ч.л.) и вода (около 1/2 тенджера). Оставете да заври. Оформете кюфтенца и сложете в кипящата смес. Гответе около 1/2 час. Поднесете в купа със соса. Поднесете с кисело мляко и кисели краставички.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта