Яхния с червено зеле и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 червена зелка
113 г бекон
1 глава лук
20 зърна карамфил
2 ябълки, почистени и обелени
1 ч.л. лимонов сок
Нарежете бекона на малки парчета и запържете на бавен огън в голяма тенджера. Обелете лука и набодете карамфила (15-30 зърна). Сложете лука в тенджера и оставете да се сгорещи с бекона, докато през това време нарежете зелето на малко по-големи резени, отколкото за салата от зеле. Поставете зелето в тенджерата и добавете достатъчно вода, колкото да го покрие наполовина, след което увеличете котлона. Добавете ябълките, заедно с около 1/2 чаена лъжичка сол. Поръсете с лимонов сок. Когато заври, намалете котлона и сложете капака на тенджерата. Оставя се да ври в продължение на 10 минути. Разбърква се и се оставя да ври още 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ