Регистрация

Яхния с червено зеле и ябълки

Автор:
Жана
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

1 червена зелка

113 г бекон

1 глава лук

20 зърна карамфил

2 ябълки, почистени и обелени

1 ч.л. лимонов сок

 

Нарежете бекона на малки парчета и запържете на бавен огън в голяма тенджера. Обелете лука и набодете карамфила (15-30 зърна). Сложете лука в тенджера и оставете да се сгорещи с бекона, докато през това време нарежете зелето на малко по-големи резени, отколкото за салата от зеле. Поставете зелето в тенджерата и добавете достатъчно вода, колкото да го покрие наполовина, след което увеличете котлона. Добавете ябълките, заедно с около 1/2 чаена лъжичка сол. Поръсете с лимонов сок. Когато заври, намалете котлона и сложете капака на тенджерата. Оставя се да ври в продължение на 10 минути. Разбърква се и се оставя да ври още 10 минути.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта