Регистрация

Пилешка яхния с шафран

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
1289
Оцени рецептата

1 цяло пиле

680 г наденички, нарязани на парчета

1 ч бял лук, нарязан

1/2 ч целина, нарязана

1/4 ч лук, нарязан

1/4 ч сладки чушки, нарязани

2 скилидки чесън, счукан

1 дафинов лист

1/2 ч.л. смлян лют червен пипер

1/2 ч масло, меко

Вода

Сол и черен пипер на вкус

Шафран на прах

 

Сварете цялото пиле, докато месото се отделя от костите. Свалете месото и махнете костите, върнете всичко в тенджерата, без черния дроб и оставете да къкри 1/2 час, за да направите бульон. Прецедете и отстранете мазнините. Върнете бульона в тенджерата. Сгорещете масло в тиган и се добавя брашното. Разбърква се с дървена лъжица, докато запръжката стане тъмно кафява. Добавете белия лук, целината, лука и чушката. Запържете в продължение на пет минути, след това добавете към бульона. В тиган, леко запържете до кафяво пилешкото и наденицата с чесъна, лютия червен пипер, сол и черен пипер. Отстранете мазнината от наденицата и добавете месото в бульона, заедно с един дафинов лист. Оставете на слаб огън в продължение на един час на много слаб огън. Непосредствено преди сервиране се поръсва с шафран на прах и се сервира в купичка с ориз.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта