Пилешка яхния с шафран
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цяло пиле
680 г наденички, нарязани на парчета
1 ч бял лук, нарязан
1/2 ч целина, нарязана
1/4 ч лук, нарязан
1/4 ч сладки чушки, нарязани
2 скилидки чесън, счукан
1 дафинов лист
1/2 ч.л. смлян лют червен пипер
1/2 ч масло, меко
Вода
Сол и черен пипер на вкус
Шафран на прах
Сварете цялото пиле, докато месото се отделя от костите. Свалете месото и махнете костите, върнете всичко в тенджерата, без черния дроб и оставете да къкри 1/2 час, за да направите бульон. Прецедете и отстранете мазнините. Върнете бульона в тенджерата. Сгорещете масло в тиган и се добавя брашното. Разбърква се с дървена лъжица, докато запръжката стане тъмно кафява. Добавете белия лук, целината, лука и чушката. Запържете в продължение на пет минути, след това добавете към бульона. В тиган, леко запържете до кафяво пилешкото и наденицата с чесъна, лютия червен пипер, сол и черен пипер. Отстранете мазнината от наденицата и добавете месото в бульона, заедно с един дафинов лист. Оставете на слаб огън в продължение на един час на много слаб огън. Непосредствено преди сервиране се поръсва с шафран на прах и се сервира в купичка с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ