Телешка яхния със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч брашно
1 1/2 ч.л. сол
2 кг телешко, нарязано на кубчета
1/4 ч зехтин
995 г консерва домати
1 2/3 ч телешки бульон
1/2 ч сухо бяло вино или телешки бульон
1 с.л. чесън, счукан
1 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. сушен розмарин
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 дафинови листа
450 г моркови, нарязани на парчета
340 г гъби, нарязани на половинки
340 г пресен зелен фасул, нарязан на 5 см парчета
4 големи стръка целина, нарязана на кубчета
1/2 ч фино нарязан магданоз
Стръкчета пресни зелени подправки за гарниране
Смесете брашното и солта. Покрийте месото и изтръскайте излишното. Загрейте олиото в 4 до 5-литров съд над средно-висока температура. Запържете каймата на партиди. Върнете всичкото месо в съда. Прибавете доматите, бульона, виното, чесъна, билките, черния пипер и дафиновия лист. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа, като разбъркате 3-4 пъти. Добавете морковите, гъбите, зеления фасул, целината и магданоза. Покрийте и оставете да къкри още 45 минути, като се разбърква веднъж или два пъти, докато месото и зеленчуците омекнат. Украсете с подправките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ