Регистрация

Яхния с пуешко и плодове

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
1084
Оцени рецептата

1 малка пуйка, нарязана на порции

1/2 ч свинска мас

6 люти чушки , нарязани

115 г бадеми, препечени и нарязани

1 с.л. семена бял сусам

2 наденички чоризо, обелени / нарязани

1 голяма глава лук, нарязан тънко

225 г домати, белени, без семената и нарязани

1 ч.л. канела на прах

2 ч пуешки или пилешки бульон

1 с.л. захар

5 ч.л. ябълков оцет

1 ч.л. сол или на вкус

115 г ананас, натрошен

2 ябълки, обелени, без сърцевината и нарязани

1 големи неузрели банана, обелени и нарязани на парчета

 

Запържете пуйката в свинска мас. Извадете. Оставете само 2 с.л. от мазнината в тигана. Изпържете лютите чушки, бадемите и сусама заедно, докато усетите аромата. Пасирайте до пюре в блендер. Изпържете чоризото в мазнината, която е останала в тигана. Извадете. В същата мазнина, запържете лука, докато омекне. Добавете пюрето от блендера, доматите и канелата. Гответе за няколко минути и след това изсипете всичко в голяма тенджера. Добавете бульона, захарта, оцета и солта. Опитайте за подправки. Добавете запечените парченца пуешко месо, чоризото и плодовете. Покрийте и оставете да къкри 45 минути до 1 час.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта