Регистрация

Яхния с пилешко

Автор:
lazova
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
1943
Оцени рецептата

1 пиле (от 1,3 – 1,5 кг), нарязано на 8 порции

2 ч вода

1 дафинов лист

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сушена мащерка

Сол и прясно смлян черен пипер

226 г наденички, сварени и нарязани на хапки с дължина 1 см

3 картофа, нарязани на кубчета

2 моркова, нарязани на дебели ивички

6 малки глави бял лук, обелени

1 ч брюкселско зеле, почистено

1л пилешки бульон

 

Поставете пилето в голяма тенджера, добавете водата и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня, добавете дафинов лист, риган, мащерка, сол и пипер на вкус и оставете да къкри, покрито, в продължение на 25 минути. Добавете наденичките, картофите, морковите, лука и брюкселското зеле, продължете да варите покрито за още 20 минути. Добавете малко бульон, ако сместа започне да пресъхва. Извадете месото и го обезкостете. Подредете пилешкото и останалата част от яхнията върху чиния за сервиране и поднесете веднага.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта