Яхния с морски дарове и риба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч мазнина или олио
1/4 ч лук, нарязан (по желание)
3 скилидки чесън, счукан
4 бутилки сок от миди, 225 г
2 консерви цели домати, неотцедени, обелени
5 см портокалова кора
3/4 ч.л. сол
450 г филе от треска
1/4 ч.л. натрошен шафран
1/4 ч.л. семена копър
1/8 ч.л. сушена мащерка
1/8 ч.л. пипер
2 дафинови листа
2 пакета замразени опашки от омар
450 г филе от камбала
225 г миди
Сгорещете зехтина в тенджера. Добавете нарязания лук и 3 скилидки чесън. Запържете лука, докато омекне, около 5 минути. Добавете мидения сок, неотцедените домати, 3/4 чаша вода, портокаловата кора, солта, шафрана, семената копър, мащерката, пипера и дафиновия лист. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри покрито за 30 минути, като се разбърква от време на време. Сваля се от огъня и се оставя да престои покрито за 1 час. Оставете в хладилника за през нощта, покрито. На следващия ден, с остър нож, срежете замразените опашки от омар (с черупките и всичко останало) наполовина напречно. Избършете треската и камбалата с влажни хартиени кърпи. Нарежете на малки парчета или оставете цели. Изплакнете обилно със студена вода мидите и ги отцедете. Оставете сместа с домати да заври. Добавете замразения омар. Оставете на слаб огън покрито за 4 минути. Добавете треската и камбалата; оставете да къкри покрито за 10 минути. Добавете мидите и варете на слаб огън за 5 минути. Поднесете с препечен чеснов хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ