Регистрация

Яхния с морски дарове и риба

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
570
Оцени рецептата

1/4 ч мазнина или олио

1/4 ч лук, нарязан (по желание)

3 скилидки чесън, счукан

4 бутилки сок от миди, 225 г

2 консерви цели домати, неотцедени, обелени

5 см портокалова кора

3/4 ч.л. сол

450 г филе от треска

1/4 ч.л. натрошен шафран

1/4 ч.л. семена копър

1/8 ч.л. сушена мащерка

1/8 ч.л. пипер

2 дафинови листа

2 пакета замразени опашки от омар

450 г филе от камбала

225 г миди

 

Сгорещете зехтина в тенджера. Добавете нарязания лук и 3 скилидки чесън. Запържете лука, докато омекне, около 5 минути. Добавете мидения сок, неотцедените домати, 3/4 чаша вода, портокаловата кора, солта, шафрана, семената копър, мащерката, пипера и дафиновия лист. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри покрито за 30 минути, като се разбърква от време на време. Сваля се от огъня и се оставя да престои покрито за 1 час. Оставете в хладилника за през нощта, покрито. На следващия ден, с остър нож, срежете замразените опашки от омар (с черупките и всичко останало) наполовина напречно. Избършете треската и камбалата с влажни хартиени кърпи. Нарежете на малки парчета или оставете цели. Изплакнете обилно със студена вода мидите и ги отцедете. Оставете сместа с домати да заври. Добавете замразения омар. Оставете на слаб огън покрито за 4 минути. Добавете треската и камбалата; оставете да къкри покрито за 10 минути. Добавете мидите и варете на слаб огън за 5 минути. Поднесете с препечен чеснов хляб.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта