Регистрация

Японски дъмплинги

Автор:
ivanka
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
825
Оцени рецептата

Необходими продукти:

225 г зеле напа

3/4 ч.л. сол

225 г телешка кайма

3/4 ч зелен лук, нарязан фино

1 скилидка чесън, счукан

1 с.л. соев сос

2 ч.л. сусам, печен, леко счукан

2 с.л. сусамово олио

1/4 ч.л. смлян черен пипер

40 готови кори за дъмплинги

 

Начин на приготвяне:

Поръсете листата зеле с 1/2 чаена лъжичка сол и се оставят да престоят около 15 минути. Изстискайте влагата, след това изплакнете и подсушете листата. Нарежете зелето. В купа смесете зелето, каймата, лука, чесъна, соевия сос, сусама, сусамовото олио, черния пипер и 1/4 ч. л. сол и се разбърква старателно. Поставете по 1 1/2 чаена лъжичка от плънката в центъра на всяка кора. Прегънете на полукръг. Слепете краищата, като ги навлажните с малко вода и ги прищипете. За пържене: Сгорещете олио в дълбок тиган или уок. Изпържете дъмплингите за 3 мин. или до златисто. Поднесете със сос за потапяне.

 





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта