Регистрация

Пилешки пастет

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
1837
Оцени рецептата

2/3 ч равни количества сметана и мляко

1 малка глава лук, нарязан ситно

450 г пилешки черен дроб

1/4 ч брашно

1 ч.л. сол

Щипка лют сос

2 с.л. масло

1 скилидка чесън, счукан

2 яйца

2 с.л. бренди

1/2 ч.л. градински чай и мащерка

Магданоз, нарязан, пресен

 

Намаслете и леко набрашнете пет метални консерви с обем 170 г; оставете настрана. В кухненски робот или пасатор разбийте равните количества сметана и мляко, маслото, лука и чесъна, докато се пюрират хубаво. Добавете черния дроб, яйцата, брашното, брендито, солта, градинския чай, мащерката и лютия сос. Разбийте докато стане гладко и хомогенно. Изсипете сместа в кутиите до 2,5 см от ръба. Поставете консервите в тенджера. Добавете 5 см гореща вода и сложете на долния ред на предварително загрята до 180ºС фурна. Пече се 1 час или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста. Извадете кутиите да се охладят за 30 минути. Извадете пастета и охладете напълно. След това оваляйте в ситно нарязан магданоз, увийте в найлоново фолио и отново във фолио. Може да се съхранява в хладилник до 1 седмица или замразено до 3 седмици.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта