Регистрация

Френски пастет

Автор:
hodjeva
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
2711
Оцени рецептата

Необходими продукти:

900 г телешка плешка, нарязана на кубчета

450 г свинска плешка, нарязана на кубчета

450 г пилешки дробчета

2 патешки или пилешки гърди, нарязани на ленти

600 мл бяло вино

6 дафинови листа

1 ч.л. розмарин

1 ч.л. мащерка

100 г сланина, тънко нарязана

350 г сланина, нарязана на кубчета

Сол (на вкус)

Пипер (на вкус)

1 с.л. бахар

2 ч.л. мащерка

50 г брашно

2 големи яйца

60 мл бренди

Начин на приготвяне:

Поставете месото в купа и добавете виното, дафиновите листа, 1 чаена лъжичка мащерка. Оставете сместа да се маринова в хладилника за 2 дни. Разпределете кубчетата сланина в подходящ съд за печене с капак. Смелете месото (с изключение на патицата) и смесете каймата в купа със сол, черен пипер, бахар и 2 ч.л. мащерка, брашно, яйца и бренди. Сложете половината от сместа в съда, като притиснете хубаво по дъното и стените. Добавете патешките гърди и лентите сланина, а след това покрийте с останалата кайма. Покрийте съдържанието на съда с фолио и сложете капака. Печете в по-голям съд, пълен с вода до половината от дълбочината на съда с ястието. Печете на 130ºС за 2 до 3 часа. Махнете капака и охладете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта