Регистрация

Ябълков сладкиш в буркани

Автор:
yasen
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1114
Оцени рецептата

1/2 ч.л. бакпулвер

2/3 ч мазнина

2 ч. л. сода за хляб

2 2/3 ч кристална захар

1 1/2 ч. л. сол

4 големи яйца

1 ч.л. канела

2 ч ябълково пюре

2 ч. л. карамфил

2/3 ч вода

2/3 ч ядки; нарязани - по желание

3 1/3 ч брашно - пресято

8 стерилизирани във вряща вода буркана (по 340 г) с винтови капачки

 

Намажете стерилизираните и изсъхнали на въздух буркани с мазнина и заделете. Разбийте на крем мазнината и захарта. Разбийте с яйцата, едно по едно, докато сместа е светла и пухкава. Добавете ябълковото пюре и водата; заделете. В друга купа, пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и карамфила. Смесете сухите съставки в ябълковото пюре. Добавете ядките. Изсипете сместа в бурканите, като ги напълвате на около половина. Поставете бурканите върху тавичка. Пече се в предварително загрята на 160°С фурна за 35-40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на всеки сладкиш излезе чиста. Махнете бурканите от фурната, един по един и поставете капачките и завинтете здраво. Оставете бурканите да се охладят. Съхранявайте бурканите на хладно и сухо място.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта