Регистрация

Херинга в буркан

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
16 Jun
|
Видяна:
2834
Оцени рецептата

3/4 ч бял оцет

1/2 ч вода

1/2 ч захар

2 бр. солена херинга, от по 450 – 680 г всяка, почистени и накиснати в студена вода за 12 часа или 4 консерви херинга филе

1 парче от 4 см пресен хрян, остърган и тънко нарязан или 2 с.л. консервиран хрян, отцеден

1 средно голям морков, обелен и тънко нарязан (3/4 чаша)

2 малки глави лук, за предпочитане червен, обелен и тънко нарязан (3/4 чаша)

1 парче 0,5 см джинджифил, корен, тънко нарязан (по желание)

2 ч.л. цели зърна бахар

1 ч.л. цели семена синап

2 големи дафинови листа (или 3 малки)

 

Сложете оцета, водата и захарта в тенджера и оставете да заври, като се разбърква непрекъснато, докато захарта напълно се разтвори. След това отстранете тенджерата от котлона и оставете течността да се охлади на стайна температура. В същото време измийте херингата под студена течаща вода и нарежете на парчета от по 2,5 см. Подредете тънък слой лук в стъклен буркан от 1 л с плътно затваряща се капачка. Покрийте дъното с няколко филийки херинга, моркови, корен джинджифил и хрян и поръсете с бахар, синапено семе и дафинов лист. Повторете слоевете, докато се използват всички съставки. Изсипете охладената течност с оцета в съда. Затворете буркана здраво и се съхранява в хладилник в продължение на 2 или 3 дни. Сервира се като предястие.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта