Херинга в буркан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч бял оцет
1/2 ч вода
1/2 ч захар
2 бр. солена херинга, от по 450 – 680 г всяка, почистени и накиснати в студена вода за 12 часа или 4 консерви херинга филе
1 парче от 4 см пресен хрян, остърган и тънко нарязан или 2 с.л. консервиран хрян, отцеден
1 средно голям морков, обелен и тънко нарязан (3/4 чаша)
2 малки глави лук, за предпочитане червен, обелен и тънко нарязан (3/4 чаша)
1 парче 0,5 см джинджифил, корен, тънко нарязан (по желание)
2 ч.л. цели зърна бахар
1 ч.л. цели семена синап
2 големи дафинови листа (или 3 малки)
Сложете оцета, водата и захарта в тенджера и оставете да заври, като се разбърква непрекъснато, докато захарта напълно се разтвори. След това отстранете тенджерата от котлона и оставете течността да се охлади на стайна температура. В същото време измийте херингата под студена течаща вода и нарежете на парчета от по 2,5 см. Подредете тънък слой лук в стъклен буркан от 1 л с плътно затваряща се капачка. Покрийте дъното с няколко филийки херинга, моркови, корен джинджифил и хрян и поръсете с бахар, синапено семе и дафинов лист. Повторете слоевете, докато се използват всички съставки. Изсипете охладената течност с оцета в съда. Затворете буркана здраво и се съхранява в хладилник в продължение на 2 или 3 дни. Сервира се като предястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ