Регистрация

Туршия от печурки

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
12 Jul
|
Видяна:
3927
Оцени рецептата

3 ч вода

2 с.л. сол

900 г гъби, малки, печурки

За маринатата:

1 1/4 ч оцет, бял

10 зърна черен пипер

2 дафинови листа

 

За маринатата: Сварете оцета, пипера и дафиновите листа в малка тенджера, покрити за 10 минути над средно-слаб огън. Оставете да заври на умерен огън. В средно голяма тенджера смесете водата и солта; оставете да заври. Добавете гъбите. Покрийте плътно и оставете да къкри на слаб огън 10 минути. Прецедете гъбите; изхвърлете течността. Оставете да изстине. Подредете равни количества гъби в буркани за консервиране. Налейте врящата марината върху гъбите, така че да ги покрие. Поставете капачки на бурканите и затворете плътно. Оставете да се охлади на стайна температура; приберете в хладилника. Сервира се охладено.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта