Регистрация

Ябълков пай със сирене

Автор:
ivanka
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, леко изпечен

226 г крема сирене, меко

1 ч кондензирано мляко, подсладено

1/3 ч прясно изцеден лимонов сок

1 ч.л. ванилов екстракт

560 г ябълки, нарязани на филийки и добре отцедени

1/4 ч канелени бонбонки

6 с.л. вода

2 ч.л. царевично нишесте

 

В купа, разбийте с миксер сиренето до пухкав крем. Постепенно добавете подсладеното кондензирано мляко и разбийте, докато стане гладко. Добавете лимоновия сок и ванилията. Изсипете върху изпечения блат за пай. Подредете ябълките върху плънката. В малка тенджера на слаб огън, разтворете канелените бонбони в 1/4 чаша вода. Разбъркайте заедно оставащите 2 с.л. вода и царевичното нишесте; добавете сместа към канелената смес. Варете и разбърквайте, докато сместа се сгъсти и заври. Свалете от огъня и охладете леко. Поръсете върху ябълките. Оставете в хладилника за 3 часа или докато стегне.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта