Регистрация

Бри с боровинки

Автор:
Martchella
|
Дата:
24 Jun
|
Видяна:
1375
Оцени рецептата

1 ч червени боровинки, пресни; нарязани

1/2 ч круши, обелени, нарязани

2 ч.л. мед

1 ч.л. касис

1/4 ч.л. подправка за тиквен пай

3 с.л. сок от боровинки

2 с.л. червен винен оцет

2 с.л. лимонов сок

425 г сирене Бри; кръгло; напълно узряло

 

Смесете първите 8 съставки в тенджера; оставете да заври на средно висока температура. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри 30 минути, като се разбърква често. Махнете капака и варете още 5 минути или докато сместа се сгъсти, като се разбърква често. Оставете да се охлади на стайна температура. Изрежете кръг в горната кора на сиренето, като оставите 0,6 см граница от стените. Внимателно издълбайте сиренето, като запазите формата. Сложете в огнеупорна чиния. Изсипете сместа с червена боровинка отгоре. Печете на 180С за 12-15 минути или докато сиренето се сгорещи. Сервирайте веднага със солени бисквитки или нарязани ябълки и круши.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта