Регистрация

Пържен камембер

Автор:
тодорова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
1462
Оцени рецептата

4 парчета твърд камембер, 40 г

2 ч.л. брашно

1/2 ч.л. семена синап

1/2 ч.л. сушени смесени билки

прясно смлян черен пипер на вкус

1 яйце, разбито

1/4 ч галета

1/2 ч.л. чили на прах

4 щипки лют червен пипер

Олио за пържене

Пресни стръкчета градински чай (по желание)

Пресни стръкчета розмарин (по желание)

Пресни стръкчета мащерка (по желание)

 

Увийте и замразете сиренето за 1 час. В чиния, смесете брашното, синапа, подправките и черния пипер. Оваляйте всяко парче сирене обилно със сместа, след това потопете в яйце. В малка купа, смесете галетата с чилито на прах и лютия червен пипер. Оваляйте потопеното сирене в сместа, като натиснете здраво с дланите на ръцете. Напълнете дълбок тиган или тенджера с олио. Загрява се до 190°С. Изпържете сиренето за около 30 секунди или до златисто кафяво. Отцедете върху салфетки. Украсете със стръкчета градински чай, розмарин и мащерка, ако желаете и поднесете.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта