Регистрация

Чесново сирене с цедено кисело мляко

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
1483
Оцени рецептата

450 г нискомаслена извара

450 г меко сирене, козе по желание (или крема сирене)

Чесново пюре – от 2 глави печен чесън

2 ч кисело мляко

 

Прокарайте изварата през сито в купа. С дървена лъжица или електрически миксер, разбийте сиренето и пюрето от чесън с изварата. Разбийте с киселото мляко. Сложете сместа в гевгир, подплатен с тензух и се съхранява в хладилника за една нощ, за да се отцеди. Обърнете върху чиния, махнете тензуха и сервирайте с тънки филийки черен хляб, препечен хляб или гевречета и резени пушена сьомга, ако желаете.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта