Ябълков конфитюр
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
900 г ябълки, измити
1 л ябълков сайдер
Настърганата кора на 1 лимон
255 г захар на пясък
Начин на приготвяне:
1. Нарежете едро ябълките (включително кората и сърцевината) и ги сложете в голяма купа за микровълнова и добавите сайдера и лимоновата кора, а след това частично покрийте на купата с найлоново фолио за микровълнова фурна. Сложете ги да омекнат за 10-12 мин. на висока мощност, като разбъркате 2 пъти.
2. Пюрирайте ябълките в кухненски робот и след това се изсипват в голяма найлонова сито поставено върху купа. Оставете да се отцеди за 2 часа.
3. Изсипете сока от ябълките в средно голяма купа и добавете захарта. Сложете в микровълновата фурна непокрито на висока мощност за 8-9 минути. След 1 минута внимателно изсипете в чист затоплен буркан и покрийте с восъчна хартия. Оставя се да изстине и след това се покрива с капак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ