Регистрация

Ябълков конфитюр

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
1652
Оцени рецептата

Необходими продукти:

900 г ябълки, измити

1 л ябълков сайдер

Настърганата кора на 1 лимон

255 г захар на пясък

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете едро ябълките (включително кората и сърцевината) и ги сложете в голяма купа за микровълнова и добавите сайдера и лимоновата кора, а след това частично покрийте на купата с найлоново фолио за микровълнова фурна. Сложете ги да омекнат за 10-12 мин. на висока мощност, като разбъркате 2 пъти.

2. Пюрирайте ябълките в кухненски робот и след това се изсипват в голяма найлонова сито поставено върху купа. Оставете да се отцеди за 2 часа.

3. Изсипете сока от ябълките в средно голяма купа и добавете захарта. Сложете в микровълновата фурна непокрито на висока мощност за 8-9 минути. След 1 минута внимателно изсипете в чист затоплен буркан и покрийте с восъчна хартия. Оставя се да изстине и след това се покрива с капак.





Виж още от категория "Желета и конфитюри"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта