Регистрация

Халапеньо желе

Автор:
gabi
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
1794
Оцени рецептата

3/4 ч халапеньо (или люти чушки)

2 средни зелени чушки, почистени от семената и нарязани

1 1/2 ч дестилиран бял оцет

6 1/2 ч захар

1 бутилка от 170 г течен пектин

1 с.л. сушен червен пипер, едро смлян

Зелена боя за храни, по желание

Порции: за 4 буркана от по 560 мл

Забележки: Обикновено се използва като ордьовър с крема сирене върху бисквити. Можете да го използвате и като глазура за меса, дивеч и птици, или като гарнитура към месо или дивеч.

 

Поставете халапеньо чушките, зелените чушки и оцета в купата на кухненски робот. Смелете фино с металното острие. Остържете сместа от стените на съда и я сложете в тенджера с дебело дъно. Прибавете захарта. Гответе на силен огън, като бъркате непрекъснато, докато течността заври. Оставя се да ври в продължение на 10 минути. Отстранете от огъня. Прибавете течения пектин, червения пипер и от 2 до 3 капки оцветител за храни, ако желаете. Веднага се излива в горещи стерилизирани буркани и се затваря с капачки. Може да кипнете в гореща вода, за да стерилизирате или съхранявайте в хладилника до 6 седмици.





Виж още от категория "Желета и конфитюри"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта