Регистрация

Щрудел от пушена пъстърва на скара и печени ябълки

Автор:
Жана
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

2 ябълки, обелени и нарязани на филийки с дебелина около 1 см

1 с.л. зехтин

сол и черен пипер

225 г пушена пъстърва, накъсана на малки парченца

2 с.л. лук шалот, нарязан

1/4 ч крема сирене, със стайна температура

2 с.л. див лук, нарязан ситно

5 листа кори за баница

1/2 ч масло, разтопено

 

Сгорещете грила. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете ябълките със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Изпечете на скарата в продължение на 2 минута от всяка страна. Свалете от скарата и нарежете на малки кубчета. В купа смесете ябълките, пъстървата и лука. Обединете сместа с крема сиренето. Добавете дивия лук. Поръсете със сол и пипер. Намажете всеки лист точени кори с разтопеното масло. Намажете 1/3 от точените кори с пълнежа от ябълка и пъстърва. Навийте на руло. Поставете в намазана тава и намажете с останалото масло. Пече се в продължение на 15 минути или докато щруделът стане златисто кафяв. Нарежете диагонално и подредете в чиния. Украсете див лук.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта