Регистрация

Риба в маслен сос

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
1691
Оцени рецептата

1/2 ч масло или маргарин, разтопено

2 с.л. царевично нишесте

3 с.л. лимонов сок

1 с.л. прясно нарязан магданоз

900 г филета камбала

Сушена целина, натрошена

Сол на вкус

Пипер на вкус

 

1. Разтопете маслото в микровълновата фурна. Добавете царевичното нишесте, лимоновия сок и магданоза. Разбърква се добре.

2. Потопете всяко филе в соса от масло. Подредете в тавичка с намазаната с маслен сос страна нагоре.

3. Поръсете филетата с целина, сол и черен пипер на вкус. Покрийте хлабаво с прозрачна найлонова обвивка и се загрява в микровълновата фурна в продължение на 7 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица.

4. Оставете да престои покрито в продължение на 2 минути, за да завърши готвенето. Полейте със сос всяка порция.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта