Регистрация

Кокосови скариди в бирена панировка

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
1506
Оцени рецептата

За микса от подправки:

1 супена лъжица лют червен пипер

2 1/4 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. сладък червен пипер

1 1/2 ч.л. черен пипер

1 1/4 ч.л. чесън на прах

3/4 ч.л. лук на прах

3/4 ч.л. сушена мащерка

3/4 ч.л. сушен риган

За скаридите:

2 яйца

1 3/4 ч брашно

3/4 ч бира

1 супена лъжица бакпулвер

36 скариди, средни, обелени и почистени

1 растително масло за пържене

3 чаша кокос, настърган (170 г)

 

Смесете хубаво съставките за микса подправка в малка купа и оставете настрана.

Смесете 1 1/4 чаши брашно, 2 ч.л. микс от подправки, бакпулвера, яйцата и бирата в купа и разбийте до гладкост.

Смесете останалото брашно с 1 1/2 ч. л. микс от подправки и оставете настрана. Поставете кокосовите стърготини в отделна купа.

Поръсете двете страни на скаридите с останалия микс от подправки. После хванете скаридите за опашката и ги оваляйте в брашнената смес, изтръскайте излишъка, натопете в течното тесто и отцедете излишното. Покрийте всяка скарида с кокос и сложете в тавичка.

Сгорещете фритюрника до 180ºС. пуснете скаридите в горещото олио и пържете до златисто кафяво около 1/2 до 1 минута от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи и сервирайте веднага, по желание с топъл портокалов мармалад.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта