Регистрация

Задушени на пара китайски кнедли

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
1631
Оцени рецептата

6 сушени китайски черни гъби

170 г скариди, обелени и почистени от вените

1 ч.л. сол

1 1/2 с.л. фъстъчено олио

170 г смляно свинско

1/4 ч ситно нарязани бамбукови кълнове

1/4 ч ситно нарязани на кубчета водни кестени, за предпочитане пресни

2 стръка зелен лук, нарязан

2 ч.л. захар

1/4 ч.л. бял пипер

1 с.л. оризово вино или сухо шери

1 1/2 ч.л. соев сос

2 ч.л. царевично нишесте

2 с.л. пилешки бульон

2 с.л. едро нарязани пресни листа кориандър

Тесто

 

Покрийте гъбите в топла вода за 20 минути или докато станат меки и еластични. Извадете и отцедете излишната вода от гъбите. Отрежете стъблата в основата и ги изхвърлете. Ситно нарежете останалите гъби. Посолете скаридите и оставете да престоят за 10 минути. Изплакнете добре със студена вода, подсушете старателно. Наситнете. Загрейте тиган или уок и добавете фъстъченото олио на средно-висока температура, добавете гъбите, скаридите, свинската кайма, бамбука, водните кестени, както и половината зелен лук, запържете, докато свинското побелее. Подправя се със, захарта, белия пипер, виното и соевия сос. Комбинирайте царевичното нишесте и пилешкия бульон в малка купа и се разбърква до гладкост; изсипва се в тигана. Разбърква се и се запържва за още 1 минута. Извадете сместа в плитка чиния и се смесва в останалия зелен лук и кориандъра. Оставете плънката да се охлади, след това се съхранява в хладилник, докато е необходимо. Разточете тестото и изрежете кръгове. Сложете по една голяма чаена лъжичка от пълнежа в центъра на всеки кръг. Прегънете наполовина и притиснете краищата, за да се запечата плънката вътре. Сложете кнедлите, без да се докосват една друга, в намаслен бамбуков стимер и задушете над кипяща вода в продължение на 3 минути. Поднася се горещо, със светъл соев сос и китайска горчица.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта