Шотландски питки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. бахар
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
1/4 ч захар
1 бучка масло, разтопено
1 разбито яйце
3/4 ч стафиди
1/3 ч захаросани цитрусови плодове
За сместа с мая:
1 с.л. суха мая
1 с.л. захар
2/3 ч топло мляко
1/2 ч топла вода
1 ч брашно
За глазурата:
2 с.л. мляко
2 с.л. вода
3 с.л. захар
Започнете, като приготвите сместа с маята и смесите всички съставки; заделете до получаването на пяна. В друга купа пресейте брашното, солта, подправките и захарта. Добавете плодовете и разбъркайте добре. Комбинирайте маслото и яйцата и ги прибавете към сместа с мая. След това се добавят към брашнената смес. Замесете тестото върху набрашнена повърхност, от 8 до 10 минути или до гладкост и еластичност. Добавете още брашно, ако е необходимо, за да не залепва тестото. Разделя се на 12 равни части и се оформят кръгли питки. Поставете далеч една от друга в намазана тава. Покрийте и оставете на топло да втасат за 45 минути. С остър нож изрежете кръстче на повърхността на тестото. Пече се на 220С в продължение на 15 - 20 минути или до златисто. Охладете върху решетка. Направете глазура, като смесите съставките в малка тенджера и оставете да заври за 2 минути. Намажете с четка щедро питките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ