Регистрация

Шотландски питки

Автор:
lubo
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
663
Оцени рецептата

3 ч брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. бахар

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. канела

1/4 ч захар

1 бучка масло, разтопено

1 разбито яйце

3/4 ч стафиди

1/3 ч захаросани цитрусови плодове

За сместа с мая:

1 с.л. суха мая

1 с.л. захар

2/3 ч топло мляко

1/2 ч топла вода

1 ч брашно

За глазурата:

2 с.л. мляко

2 с.л. вода

3 с.л. захар

 

Започнете, като приготвите сместа с маята и смесите всички съставки; заделете до получаването на пяна. В друга купа пресейте брашното, солта, подправките и захарта. Добавете плодовете и разбъркайте добре. Комбинирайте маслото и яйцата и ги прибавете към сместа с мая. След това се добавят към брашнената смес. Замесете тестото върху набрашнена повърхност, от 8 до 10 минути или до гладкост и еластичност. Добавете още брашно, ако е необходимо, за да не залепва тестото. Разделя се на 12 равни части и се оформят кръгли питки. Поставете далеч една от друга в намазана тава. Покрийте и оставете на топло да втасат за 45 минути. С остър нож изрежете кръстче на повърхността на тестото. Пече се на 220С в продължение на 15 - 20 минути или до златисто. Охладете върху решетка. Направете глазура, като смесите съставките в малка тенджера и оставете да заври за 2 минути. Намажете с четка щедро питките.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта