Регистрация

Шишчета с пилешко, скариди и киви

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
714
Оцени рецептата

6 кивита, обелени и нарязани на 4

225 г пилешки гърди, без кожа и кости, нарязани на 16 парчета от по 3 см

1 голяма червена чушка, почистена в сърцевината и нарязана на четвъртинки, всяка четвъртинка нарязана на четири парчета

1 малка глава червен лук, обелен и нарязан на четвъртинки, всяка четвъртинка нарязана на четири парчета

16 скариди, обелени

За маринатата с лайм и джинджифил:

6 с.л. сок от лайм

3 с.л. мед

2 с.л. оризов оцет

2 с.л. зехтин

1 1/2 ч.л. нарязан кориандър

1 ч.л. настърган джинджифил

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер

 

Смесете пилешкото, чушките и лука с маринатата. Мариновайте 1-2 часа в хладилник. Когато сте готови да изпечете шишчетата, смесете кивито и скаридите с другите съставки, така че да се покрият с марината. Разделете съставките на осем шишчета. Изпечете на скара за 3-4 минути от всяка страна, като обръщате шишчета веднъж, до готовност на пилето и скаридите.





Виж още от категория "Морска храна"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта