Регистрация

Швейцарски шоколадови сладки

Автор:
ivanova
|
Дата:
29 Sep
|
Видяна:
1069
Оцени рецептата

1 ч вода

1/2 ч масло или маргарин

1 1/2 блокчета неподсладен

шоколад

2 ч брашно

2 ч захар

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

2 яйца, леко разбити

1/2 ч заквасена сметана

1/2 ч.л. ванилия

1 ч орехи, нарязани

За глазурата:

1/2 ч масло или маргарин

1 1/2 блокчета неподсладен шоколад

3 ч пудра захар; разделени

5 с.л. мляко

1 ч.л. ванилия

 

В тенджера, сложете водата, маслото и шоколада да кипнат. Варете 1 минута. Отстранете от огъня и охладете. В отделна купа, смесете брашното, захарта, содата и солта. Добавете яйцата, заквасената сметана и ванилията и се разбърква. Добавете орехите. Изсипва се в намазана и набрашнена тава. Пече се на 180 градуса във фурната за 20-25 минути или до готовност. Охладете за 10 минути. За глазурата, разтопете маслото и шоколада. Поставете сместа в купа и се разбърква с 1-1/2 чаши пудра захар. Добавете млякото, ванилията и останалата захар; разбива се, докато сместа е гладка. Намажете сладкиша и когато се охлади, нарежете на квадрати.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта