Шведски кюфтета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч галета
1/2 ч сметана за разбиване
4 с.л. несолено масло
1/4 ч наситнен бял лук
113 г говежда кайма
113 г телешка кайма
113 г свинска кайма
1 голямо яйце
1/8 ч.л. прясно смляно индийско орехче
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1. Накиснете галетата в сметаната за 5 минути в голяма купа.
2. Разтопете 1 супена лъжица от маслото в малък тиган на слаб до умерен огън. Когато пяната започне да намалява, добавете лука и задушете за около 2 минути. Оставете да се поохлади.
3. Добавете трите вида кайма, яйцето, индийското орехче, солта, черния пипер и лука при сместа. Внимателно смесете съставките с ръце.
4. Покрийте купата и се съхранява в хладилник в продължение на няколко часа.
5. Оформете сместа с ръце на еднакви малки топчици. Подредете ги в чиния в един слой, така че да не се допират помежду си. Оставете кюфтетата да престоят на стайна температура за 30 минути.
6. Разтопете останалото масло в тиган и запържете леко на умерен огън. Когато пяната започне да намалява, добавете кюфтетата. Запържете кюфтетата за около 5 минути, докато станат кафяви от всички страни. Обърнете ги, когато е необходимо, но внимателно.
7. Прехвърлете кюфтетата в топла чиния и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ