Регистрация

Царевичен хляб със скариди и сос

Автор:
blazheva
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
738
Оцени рецептата

3 ч мляко 

1 ч царевично брашно 

450 г скариди, варени, едро нарязани 

1/3 ч зелена чушка, нарязана на кубчета 

1/3 ч пресен магданоз, нарязан фино 

1/3 ч лук, нарязан 

2 с.л. зехтин 

1/4 ч.л. лют сос 

4 жълтъка, леко разбити 

4 белтъка 

2 с.л. масло или маргарин 

2 с.л. брашно 

1 1/4 ч мляко 

1/2 ч кетчуп 

1 с.л. сос Уорчестър 

 

В голяма тенджера, сгорещете млякото, докато почти заври. Добавете брашно, разбъркайте до гладкост. Добавете скаридите, чушката, магданоза, лука, мазнината и лютия сос. Оставете да заври на умерен огън, гответе, като се разбърква непрекъснато още 1 минута. Свалете от огъня и охладете леко. Разбъркайте жълтъците с царевичното брашно. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете със сместа. Изсипете сместа в добре намазана с масло тава и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за 45 - 50 минути или до златисто. Междувременно, пригответе соса. Разтопете маслото в тенджера, смесете с брашното. Постепенно се добавя млякото и се вари на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Добавете кетчупа и соса Уорчестър. Поднесете със соса.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта