Регистрация

Хумус по индийски

Автор:
desislavva
|
Дата:
28 Jul
|
Видяна:
897
Оцени рецептата

1 ч нахут, накиснат

1 парче джинджифил, около 0,6 см

1 малко люто чушле, почистено от семената

3 с.л. сок от лайм

1/4 ч масло от печени бадеми

1 1/2 с.л. бадемово олио

2 с.л. кориандър, наситнен

8 листа мента, накъсана

Сол и пипер

1/2 с.л. семена кимион, препечени

За поднасяне - чушки, моркови, снежен грах и целина

 

Сварете нахута докато омекне много добре, до 3 часа. Отцедете и охладете. Прехвърля се в кухненски робот. Добавете джинджифила, черния пипер, лимоновия сок, бадемовото масло и олио и билките. Пюрирайте до гладкост. Поръсете със сол и пипер. Сложете в плитка чиния, загладете отгоре с помощта на шпатула. Поръсете с кимион и сервирайте със зеленчуци по избор. Може да издържи в продължение на 3 дни в хладилника.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта