Регистрация

Френско касуле

Автор:
ivanova
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
811
Оцени рецептата

450 г бял боб

1 малка патица, нарязана на 8 порции

225 г свинско

225 г агнешко

2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

115 г бекон, нарязан на кубчета

2 с.л. чесън, счукан

225 г пикантни свински наденички

4 ч вода

Сол на вкус

За подправките, завързани в тензух:

12 цели зърна черен пипер

2 стръка мащерка

4 дафинови листа

1 малко стръкче розмарин

 

Поставете боба в студена вода и се накисва за една нощ. На следващия ден, поставете тенджера на котлона на умерен огън и запържете патицата от двете страни, за да отделите част от мазнините. Отнема около 15 мин. Извадете месото и оставете настрана. Увеличете огъня до силен и добавете свинското месо. Запържете добре, извадете от съда и оставете настрана. Запържете агнешкото. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 150ºС. Излейте мазнината, като оставите само около 3 супени лъжици в съда. Увеличете огъня до умерен и добавете лука. Гответе, като разбърквате често, за около 7 минути. Добавете отцедения боб, бекона, чесъна, билките и върнете патицата, свинското и агнешко месо. Добавете 4 чаши вода, покрийте и поставете във фурната за 2 часа. Добавете наденичките и сол по желание. Върнете за още един час във фурната. Извадете тензуха с подправките и поднесете.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта