Френско касуле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г бял боб
1 малка патица, нарязана на 8 порции
225 г свинско
225 г агнешко
2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета
115 г бекон, нарязан на кубчета
2 с.л. чесън, счукан
225 г пикантни свински наденички
4 ч вода
Сол на вкус
За подправките, завързани в тензух:
12 цели зърна черен пипер
2 стръка мащерка
4 дафинови листа
1 малко стръкче розмарин
Поставете боба в студена вода и се накисва за една нощ. На следващия ден, поставете тенджера на котлона на умерен огън и запържете патицата от двете страни, за да отделите част от мазнините. Отнема около 15 мин. Извадете месото и оставете настрана. Увеличете огъня до силен и добавете свинското месо. Запържете добре, извадете от съда и оставете настрана. Запържете агнешкото. Отцедете и оставете настрана. Загрейте фурната до 150ºС. Излейте мазнината, като оставите само около 3 супени лъжици в съда. Увеличете огъня до умерен и добавете лука. Гответе, като разбърквате често, за около 7 минути. Добавете отцедения боб, бекона, чесъна, билките и върнете патицата, свинското и агнешко месо. Добавете 4 чаши вода, покрийте и поставете във фурната за 2 часа. Добавете наденичките и сол по желание. Върнете за още един час във фурната. Извадете тензуха с подправките и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ