Регистрация

Френско-канадска супа със сух грах

Автор:
yasen
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1298
Оцени рецептата

450 г сух грах

8 чаши вода

225 г свинска сланина, едно цяло парче

1 голяма глава лук, нарязан

1/2 чаша целина, нарязана

1/4 чаша моркови, настъргани

1/4 чаша магданоз, пресен, нарязан

1 дафинов лист

1 чаена лъжичка чубрица, сушена

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

Измийте и почистете граха; накисва се в студена вода за една нощ.

Отцедете и се поставя в голяма тенджера, добавете водата, магданоза, сланината, лука, целината, морковите, магданоза, дафиновия лист, чубрицата и 1 ч. л. сол. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато грахът омекне много добре, около 2 часа, като добавяте още вода, ако е необходимо. Извадете сланината и я нарежете. Върнете я в супата. Изхвърлете дафиновия лист. Подправете на вкус със сол и черен пипер.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта