Регистрация

Фондю хляб с нарязани ябълки

Автор:
dobrinska
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
848
Оцени рецептата

2 яйца

450 г кашкавал, настърган

1 с.л. пресен розмарин, наситнен

450 г тесто

1/3 ч нарязани бадеми

2 червени ябълки

2 зелени ябълки

1 с.л. лимонов сок

Стръкове пресен розмарин

 

1. Сложете решетката на фурната на средна позиция. Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете разглабяща се форма за торта с масло или маргарин.

2. Заделете 1 белтък за по-нататъшна употреба. Разбийте 2 жълтъка и 1 белтък в купа. Добавете кашкавала и розмарина; разбърква се, докато се смесят и оставете настрана.

3. Разточете тестото върху леко набрашнена работна повърхност на правоъгълник около 2,4 х 8 см. Сложете сместа за плънката надлъжно по средата на тестото. Навийте тестото върху плънката и защипете, така че да се запечата. Сложете рулото със затворената страна надолу около външната част на подготвената разглабяща се форма за торта, така че да се получи пръстен; защипете краищата. Намажете с нарязани бадеми.

4. Пече се в продължение на 1 час. Освободете формата и извадете веднага хляба, оставете да престои петнадесет минути върху решетка преди сервиране. Нарежете ябълките и ги поставете в купа със студена вода, която е била смесена с 1 супена лъжица лимонов сок.

5. Сложете хляба в центъра на голям кръгъл поднос. Подсушете ябълките. Подредете ги, така че да се припокриват на малки групи около хляба. Гарнира се с клончета пресен розмарин, ако желаете.





Виж още от категория "Сирене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта