Фондю хляб с нарязани ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 яйца
450 г кашкавал, настърган
1 с.л. пресен розмарин, наситнен
450 г тесто
1/3 ч нарязани бадеми
2 червени ябълки
2 зелени ябълки
1 с.л. лимонов сок
Стръкове пресен розмарин
1. Сложете решетката на фурната на средна позиция. Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете разглабяща се форма за торта с масло или маргарин.
2. Заделете 1 белтък за по-нататъшна употреба. Разбийте 2 жълтъка и 1 белтък в купа. Добавете кашкавала и розмарина; разбърква се, докато се смесят и оставете настрана.
3. Разточете тестото върху леко набрашнена работна повърхност на правоъгълник около 2,4 х 8 см. Сложете сместа за плънката надлъжно по средата на тестото. Навийте тестото върху плънката и защипете, така че да се запечата. Сложете рулото със затворената страна надолу около външната част на подготвената разглабяща се форма за торта, така че да се получи пръстен; защипете краищата. Намажете с нарязани бадеми.
4. Пече се в продължение на 1 час. Освободете формата и извадете веднага хляба, оставете да престои петнадесет минути върху решетка преди сервиране. Нарежете ябълките и ги поставете в купа със студена вода, която е била смесена с 1 супена лъжица лимонов сок.
5. Сложете хляба в центъра на голям кръгъл поднос. Подсушете ябълките. Подредете ги, така че да се припокриват на малки групи около хляба. Гарнира се с клончета пресен розмарин, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ