Филипински пролетни рулца с домашно тесто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
3 ч брашно
5 ч вода
Сол на вкус
За пълнежа:
340 г смляно свинско или говеждо месо
140 г сурови скариди, нарязани
1 малка глава лук, нарязан
226 г консерва водни кестени; отцедени, ситно нарязани
113 г консерва бамбукови кълнове; отцедени, ситно нарязани
1/2 стрък целина, нарязана
3 скилидки чесън, нарязани фино
1 малък морков, ситно нарязан
226 г консерва соеви кълнове; отцедени
1/2 ч стафиди, нарязани
Сол и черен пипер на вкус
1 белтък, леко разбит
Царевично олио
За соса:
2 ч сок от ананас
1 ч кетчуп
1/2 ч.л. оцет
1 с.л. кафява захар
Няколко капки лют сос
1 см парче счукан джинджифил
1/4 ч.л. сол
1 с.л. царевично нишесте
За тестото: Смесете брашното, водата и сол на вкус и разбъркайте добре с телена бъркалка, за да отстраните бучките. Тестото трябва да бъде с гъстотата на течно тесто за палачинки. Добавете малко вода, ако е прекалено гъсто. Загрейте тиган за палачинки и избършете с леко намаслена восъчна хартия. Изпържете палачинки от тестото. Заделете на топло. За пълнежа: Запържете каймата в голям тиган, докато вече не е розова. Отстранете мазнината. Добавете скаридите, лука, кестените, бамбука, целината, чесъна и морковите; гответе, докато морковът е почти омекнал. Добавете останалите съставки, с изключение на белтъка и олиото. Разбърква се добре. Гответе до омекване на кълновете. Изсипете сместа в цедка и се охлажда, така че да се отцеди възможно най-много течност. Напълнете всяка кора с около 1 пълна с.л. от пълнежа. Навийте на плътно руло. Слепете краищата с малко белтък. Запържват се на маслена баня в царевично олио, загрято до около 190С, до златисто. Отцеждат се много добре върху хартиени кърпи и сервирайте със соса. За соса: Смесете всички съставки, без царевичното нишесте и сгорещете. Междувременно, смесете царевичното нишесте с достатъчно количество от сместа с ананасов сок на гладка паста. Върнете сместа с царевично нишесте в съда и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ