Филипински пролетни рулца с домашно тесто
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За тестото:
3 ч брашно
5 ч вода
Сол на вкус
За пълнежа:
340 г смляно свинско или говеждо месо
140 г сурови скариди, нарязани
1 малка глава лук, нарязан
226 г консерва водни кестени; отцедени, ситно нарязани
113 г консерва бамбукови кълнове; отцедени, ситно нарязани
1/2 стрък целина, нарязана
3 скилидки чесън, нарязани фино
1 малък морков, ситно нарязан
226 г консерва соеви кълнове; отцедени
1/2 ч стафиди, нарязани
Сол и черен пипер на вкус
1 белтък, леко разбит
Царевично олио
За соса:
2 ч сок от ананас
1 ч кетчуп
1/2 ч.л. оцет
1 с.л. кафява захар
Няколко капки лют сос
1 см парче счукан джинджифил
1/4 ч.л. сол
1 с.л. царевично нишесте
За тестото: Смесете брашното, водата и сол на вкус и разбъркайте добре с телена бъркалка, за да отстраните бучките. Тестото трябва да бъде с гъстотата на течно тесто за палачинки. Добавете малко вода, ако е прекалено гъсто. Загрейте тиган за палачинки и избършете с леко намаслена восъчна хартия. Изпържете палачинки от тестото. Заделете на топло. За пълнежа: Запържете каймата в голям тиган, докато вече не е розова. Отстранете мазнината. Добавете скаридите, лука, кестените, бамбука, целината, чесъна и морковите; гответе, докато морковът е почти омекнал. Добавете останалите съставки, с изключение на белтъка и олиото. Разбърква се добре. Гответе до омекване на кълновете. Изсипете сместа в цедка и се охлажда, така че да се отцеди възможно най-много течност. Напълнете всяка кора с около 1 пълна с.л. от пълнежа. Навийте на плътно руло. Слепете краищата с малко белтък. Запържват се на маслена баня в царевично олио, загрято до около 190С, до златисто. Отцеждат се много добре върху хартиени кърпи и сервирайте със соса. За соса: Смесете всички съставки, без царевичното нишесте и сгорещете. Междувременно, смесете царевичното нишесте с достатъчно количество от сместа с ананасов сок на гладка паста. Върнете сместа с царевично нишесте в съда и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ