Регистрация

Филипински пролетни рулца с домашно тесто

Автор:
Ivko
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
515
Оцени рецептата

За тестото:

3 ч брашно

5 ч вода

Сол на вкус

За пълнежа:

340 г смляно свинско или говеждо месо

140 г сурови скариди, нарязани

1 малка глава лук, нарязан

226 г консерва водни кестени; отцедени, ситно нарязани

113 г консерва бамбукови кълнове; отцедени, ситно нарязани

1/2 стрък целина, нарязана

3 скилидки чесън, нарязани фино

1 малък морков, ситно нарязан

226 г консерва соеви кълнове; отцедени

1/2 ч стафиди, нарязани

Сол и черен пипер на вкус

1 белтък, леко разбит

Царевично олио

За соса:

2 ч сок от ананас

1 ч кетчуп

1/2 ч.л. оцет

1 с.л. кафява захар

Няколко капки лют сос

1 см парче счукан джинджифил

1/4 ч.л. сол

1 с.л. царевично нишесте

 

За тестото: Смесете брашното, водата и сол на вкус и разбъркайте добре с телена бъркалка, за да отстраните бучките. Тестото трябва да бъде с гъстотата на течно тесто за палачинки. Добавете малко вода, ако е прекалено гъсто. Загрейте тиган за палачинки и избършете с леко намаслена восъчна хартия. Изпържете палачинки от тестото. Заделете на топло. За пълнежа: Запържете каймата в голям тиган, докато вече не е розова. Отстранете мазнината. Добавете скаридите, лука, кестените, бамбука, целината, чесъна и морковите; гответе, докато морковът е почти омекнал. Добавете останалите съставки, с изключение на белтъка и олиото. Разбърква се добре. Гответе до омекване на кълновете. Изсипете сместа в цедка и се охлажда, така че да се отцеди възможно най-много течност. Напълнете всяка кора с около 1 пълна с.л. от пълнежа. Навийте на плътно руло. Слепете краищата с малко белтък. Запържват се на маслена баня в царевично олио, загрято до около 190С, до златисто. Отцеждат се много добре върху хартиени кърпи и сервирайте със соса. За соса: Смесете всички съставки, без царевичното нишесте и сгорещете. Междувременно, смесете царевичното нишесте с достатъчно количество от сместа с ананасов сок на гладка паста. Върнете сместа с царевично нишесте в съда и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта