Фетучини със скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г фетучини
1/2 чаена чаша олио
1/4 чаша масло
2-4 скилидки чесън, пресни, нарязани
450 г джъмбо скариди, пресни, срязани като пеперуда
1 чаена чаша магданоз, пресен, нарязан
2 чаши гъби, пресни, нарязани
1 чаша зелен лук, нарязан
1 супена лъжица червен пипер
2 супени лъжици брашно
1/2 чаша сухо бяло вино
470 мл сметана
140 г пармезан, настърган
сол на вкус
Сварете фетучините според указанията на опаковката във вряща вода с масло. Докато се готвят, разтопете маслото в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания чесън и скаридите; варете, докато скаридите станат розови, но не позволявайте на чесъна да потъмнява. Добавете магданоза, гъбите, лука и червения пипер; задушете за 1 минута. Добавете брашното, разбъркайте добре и добавете виното.
Оставете да къкри за около 30 секунди, след това добавете сметаната и сгорещете. Отцедете фетучините и ги добавете към соса с половината от настърганото сирене. Разбъркайте внимателно, докато пастата се покрие хубаво със соса и сиренето се разтопи. Гарнира се със ситно нарязан магданоз и допълнително настъргано сирене и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ