Регистрация

Фетучини със скариди

Автор:
radito
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
399
Оцени рецептата

450 г фетучини

1/2 чаена чаша олио

1/4 чаша масло

2-4 скилидки чесън, пресни, нарязани

450 г джъмбо скариди, пресни, срязани като пеперуда

1 чаена чаша магданоз, пресен, нарязан

2 чаши гъби, пресни, нарязани

1 чаша зелен лук, нарязан

1 супена лъжица червен пипер

2 супени лъжици брашно

1/2 чаша сухо бяло вино

470 мл сметана

140 г пармезан, настърган

сол на вкус

 

Сварете фетучините според указанията на опаковката във вряща вода с масло. Докато се готвят, разтопете маслото в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания чесън и скаридите; варете, докато скаридите станат розови, но не позволявайте на чесъна да потъмнява. Добавете магданоза, гъбите, лука и червения пипер; задушете за 1 минута. Добавете брашното, разбъркайте добре и добавете виното.

Оставете да къкри за около 30 секунди, след това добавете сметаната и сгорещете. Отцедете фетучините и ги добавете към соса с половината от настърганото сирене. Разбъркайте внимателно, докато пастата се покрие хубаво със соса и сиренето се разтопи. Гарнира се със ситно нарязан магданоз и допълнително настъргано сирене и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта