Регистрация

Ферментирали краставички с копър

Автор:
Силвето
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
2736
Оцени рецептата

1 кг корнишони; бланширани и изплакнати

50 г копър, със стеблата; наситнен

5 - 6 скилидки чесън; нарязан на кръгчета

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. бахар

1 ч.л. семена от синап

4 - 5 дафинови листа

Вода

Сол

3 – 4 малки люти чушки (На вкус)

лозови листа

 

Измийте и бланширайте краставиците. Изплакнете със студена вода и подредете в глинен съд или голям стъклен буркан на слоеве, като редувате с копър, чесън и подправки. Налейте студена вода, така че да покрие краставиците. Излейте водата в измервателна кана. Добавете 1 с.л. сол (30 г) на всеки две чаши вода (500 мл). Солта трябва да се разтвори добре във водата, след това залейте краставиците. Покрийте с лозови листа, след това поставете тежка чиния или друга тежест, за да държи краставиците потопени. Оставя се да престои на топло, за да ферментират. Отстранявайте от време на време пяната от повърхността. Щом изчезнат мехурчетата, киселите краставички са готови употреба - това може да отнеме до 2 седмици или, ако са на топло и слънчево място, може да отнеме само 4-5 дни. Когато ферментацията спре, дръжте киселите краставички на тъмно и хладно място или в хладилник.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта