Регистрация

Фалафел

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
761
Оцени рецептата

4 ч сварен нахут

2 разбити яйца

3 скилидки чесън (счукан)

1/2 ч фино смлян лук

1/2 ч фино смляна целина

1/2 ч.л. кимион

3 с.л. тахан

1/2 ч.л. куркума

3 с.л. брашно

1/4 ч.л. лют червен пипер

Щипка черен пипер

1 1/2 ч.л. сол

 

Намачкайте нахута и смесете с другите съставки. Охладете добре. С набрашнени ръце, оформете малки топчици от тестото. Поръсете всяка леко с брашно. Загрейте олио в тигана и изпържете фалафелите до златисто кафяво, сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта