Регистрация

Уонтони

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
1026
Оцени рецептата

2 с.л. фъстъчено олио

1 1/2 с.л. настърган пресен джинджифил

2 скилидка чесън, счукан

2 питки тофу, натрошено

1/2 ч фино нарязан зелен лук

2 ч.л. сусамово олио

2 с.л. соев сос

50 готови кори за уонтони

Купа с хладка вода

Царевично нишесте за поръсване

 

Сгорещете олио в тенджера. Поръсете с джинджифила и чесъна и запържете за кратко след това добавете тофуто и гответе в продължение на няколко минути. Добавете зеления лук, сусамовото олио и соевия сос и разбъркайте добре. Заделете да се охлади. Сложете по пълна чаена лъжичка от сместа в центъра на всяка кора. Навлажнете краищата с вода и прегънете върху плънката във формата на триъгълник. Притиснете краищата, така че да се слепят. Съберете левия и десния край над пълнежа. Отново намокрете и слепете краищата. Оваляйте в царевично нишесте. За супа: Пуснете уонтоните в кипяща вода и варете 5 мин. Отцедете. За пържене: Загрейте 2 до 3 чаши олио в тиган, докато е горещо. Изпържете уонтоните до златисто за 2-3 мин. от всяка страна. Отцедете. Сервира се със сос отстрани.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта