Регистрация

Традиционно ирландско ястие с картофи

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
952
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 картофа

1 глава лук

2 с.л. мазнина от бекон

1/2 ч настърган Чедър

Сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

Заквасена сметана - за гарниране

 

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и се нарязват на много тънки филийки. Подсушете върху хартиени кърпи. Нарежете лука на тънки филийки. Загрейте половината от мазнината от бекон в голям тиган и подредете слоеве картофи, лук и сирене, като завършите с картофи. Поръсете всеки слой със сол и пипер. Покрийте последния слой с останалата мазнина. Гответе на умерен огън, докато картофите почти омекнат. Обърнете внимателно в чиния, след което плъзнете отново в тигана и оставете до готовност. Нарежете като пица и поднесете със сметана.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта