Регистрация

Телешко със зелени чушки

Автор:
Milikin
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
823
Оцени рецептата

225 г телешки стек, нарязан на тънки филийки

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. соев сос

2 ч.л. оризов оцет

1/4 ч.л. зехтин

2 големи зелени чушки

1 средно голяма глава лук

1 скилидка чесън

1 резен джинджифил

4 ч.л. царевично нишесте

1 ч пилешки бульон

2 с.л. соев сос

1/4 ч.л. захар

1 с.л. ферментирал черен боб

2 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

 

Подготовка: Нарежете стека диагонално на тънки и дълги ленти. Смесете 1 чаена лъжичка царевично нишесте, 1 чаена лъжичка соев сос, 2 супени лъжици оризово вино, 1/4 чаена лъжичка захар и 1/4 ч. л. зехтин. Изсипете тази смес върху месото, разбърква се добре и се оставя да престои 15 минути. Срежете чушките наполовина и отстранете семената. Нарежете на тънки и дълги ленти. Счукайте чесъна. Обелете и счукайте джинджифила. В чаша, разбъркайте добре 4 ч.л. царевично нишесте, 1 чаша пилешки бульон, 2 с.л. соев сос и 1/4 чаена лъжичка захар. Измийте и отцедете боба. Намачкайте го. Начин на приготвяне: Загрейте 1 супена лъжица зехтин с 1/2 чаена лъжичка сол на силен огън. Добавете телешкото и се разбърква в продължение на 1 минута. Отстранете от огъня и оставете настрана. Почистете тигана. Загрейте другата супена лъжица зехтин на силен огън. Добавете пюрирания черен боб, чесъна и джинджифила; запържете за около 1 минута. Добавете зелената чушка и лука. Запържете, като разбърквате за 2 минути. Чушката трябва да остане хрупкава. Върнете месото в тигана и добавете сместа с царевично нишесте. Гответе, като разбърквате, до сгъстяване - около 1 минута. Поднесете.

 





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта