Регистрация

Телешко печено

Автор:
Savatova
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
1226
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1,3 кг телешко, нетлъсто

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 глави лук, нарязан на четвъртинки

4 моркова, нарязани на четвъртинки

1 стрък целина, нарязан

1 дафинов лист

2 ч.л. оцет

5 ч вода

3 кубчета телешки бульон

1 зелка, нарязана на малки парчета

1 с.л. сушен лук, натрошен

2 с.л. брашно

1 1/2 ч телешки бульон

2 с.л. паста от хрян

1/2 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Поръсете месото с подправките. Сложете лука, морковите и целината в уреда за бавно готвене. Покрийте с месото. Добавете дафиновия лист, оцета и водата. Покрийте и гответе на слаб огън за 5-7 часа. Извадете месото и включете на силен огън. Добавете зелето; покрие и варете 15-20 минути или до готовност на зелето. Разтопете маслото в тенджера. При разбъркване, добавете сушения лук и брашното. Отцедете 1-1/2 чаши бульон от уреда. Изсипете бульона, хряна и солта в тенджерата. Кипнете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и стане гладка. Поднесете месото със соса и зеленчуците.





Виж още от категория "Уред за бавно готвене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта