Регистрация

Бананов кейк в саксия

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
1493
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/2 ч масло

1 ч захар

2 яйца

1 ч намачкани зрели банани

1/3 ч мляко

1 ч.л. лимонов сок

1/2 ч орехи, нарязани

1 глинена саксия; нова, 16,5 см

 

Подгответе саксия по следния начин: След като я измиете, намажете с мазнина и застелете с восъчна хартия, изрязана по размера на саксията и намажете отново. Смесете брашното, содата и солта. В отделна купа, разбийте на крем маслото, след това се добавят захарта, яйцата и бананите и се смесва добре. Смесете млякото и лимоновия сок с банановата смес и като редувате, добавете брашното и сместа с мляко, след което се добавят ядките. Изсипете сместа в подготвената саксия и се поставя в подвижна подложка. Поставете подложката в уреда за бавно готвене. Покрива се с 2 - 3 хартиени кърпи. Покрийте и гответе на слаб огън за 5-6 часа. Не повдигайте капака до последния час.





Виж още от категория "Уред за бавно готвене"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта