Регистрация

Телешко задушено с портокали, моркови и гъби

Автор:
lubo
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
1018
Оцени рецептата

4 с.л. зехтин

1,4 кг гъби - разполовени

1,8 кг телешко, нарязано на кубчета

1/3 ч брашно

2 глави лук - нарязани

2 портокала

1 ч пилешки бульон

3 скилидки чесън - счукан

450 г моркови, обелени

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

 

1. Сгорещете 1 супена лъжица зехтин в тенджера на средно-висока температура. Добавете гъбите; гответе 7 минути или докато леко покафенеят. Заделете гъбите и течността в средно голяма купа.

2. Покрийте телешкото с брашно и изтръскайте излишното. Подредете го на един слой върху восъчна хартия.

3. Сгорещете 2 супени лъжици зехтин в същия съд на средно-висока температура. Добавете телешкото на партиди, ако е необходимо. Гответе, докато покафенее от всички страни. Извадете в голяма чиния.

4. Сгорещете останалата 1 супена лъжица зехтин, добавете лука и гответе три минути, като се разбърква от време на време. В същото време, отрежете с белачка за зеленчуци две ленти (около 10 см дължина) от кората на портокалите, след това отцедете 3/4 чаша сок и заделете.

5. Намалете огъня, прибавете портокаловия сок и бульона, като разбърквате, за да остържете всичко, залепнало за дъното. Прибавете телешкото и соковете, портокаловата кора и чесъна. Покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 1 час, или докато телешкото омекне, като се разбърква от време на време.

6. Прибавете гъбите, заедно с течността и морковите; покрийте и оставете да къкри 20 минути или докато морковите омекнат. Добавете сол и черен пипер.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта