Регистрация

Телешка яхния със сини сливи

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1241
Оцени рецептата

2 кг телешко, нарязано на кубчета

1 скилидка чесън

1/2 ч бадеми - белени и печени

3 глави лук

сусамово семе

750 мл червено вино

2 домата

джинджифил

семена кориандър

сол и черен пипер

червен пипер

шафран

2 моркова

канела

1 цяло зърно карамфил

250 г сушени сини сливи - без костилка и накиснати в коняк

 

1. Нарежете телешкото.

2. Мариновайте една нощ в смес от виното, 1 глава лук, морковите, канелата, джинджифила, карамфила, солта и червения пипер.

3. Нарежете останалите 2 глави лук.

4. Подсушете месото с хартиени кърпи.

5. Запържете лука в масло до прозрачност.

6. Добавете месото. Гответе, докато цялата течност се изпари.

7. Прецедете маринатата и я добавете при месото.

8. Покрийте съда и варете на много бавен огън за 3 часа.

9. 30 минути преди края на готвенето добавете доматите (белени, без семената и нарязани).

10. 5 минути преди сервиране добавете сушените сини сливи.

11. Сервирайте месото поръсено с бадеми и сусамово семе.





Виж още от категория "Яхнии"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта