Регистрация

Тарталети със зелен лук на скара

Автор:
jordana
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

8 стръка зелен лук, цели

Зехтин

сол и черен пипер

4 готови блата за тарталети

2 чаши тънко нарязани картофи - бланширани

4 резена проволоне

1/2 чаша хрупкав бекон, на парчета - около 5 филии

1 с.л. наситнен пресен магданоз

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Сгорещете скарата. Подправете лука с малко зехтин, сол и черен пипер. Изпечете в продължение на 1 минута от всяка страна. Отстранете от огъня. Поръсете всяка тарталета със зехтин. Поръсете със сол и пипер на вкус. Подредете картофите по дъното на всяка, така че да покрият плътно. Поръсете картофите със сол и черен пипер. Сложете парче сирене върху картофения слой. Поставете два стръка зелен лук във всяка тарталета. Поръсете с бекон. Поставете в тава и се пече в продължение на 8-10 минути или докато се разтопи сиренето и тарталетите са златисто кафяви. Гарнирайте с магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта