Регистрация

Тарталета с рикота

Автор:
трайкова
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
744
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За блата от царевично брашно:

1/2 ч масло; на стайна температура

2 с.л. захар

1 ч царевично брашно

2 яйца, със стайна температура

1 ч.л. сол

1 1/2 ч брашно

За пълнежа:

4 с.л. лук шалот или зелен лук, ситно нарязан

1 с.л. масло

2/3 ч пълномаслена сметана

1/2 ч бяло вино

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян бял пипер

340 г рикота

3 яйца

1 1/2 с.л. лимонова мащерка, прясна, нарязана или други подправки, като див лук, магданоз или босилек

 

Начин на приготвяне:

За блата: Разбийте маслото и захарта на крем. Добавете царевичното брашно, яйцата и солта и разбийте до смесване. Добавете брашното и разбъркайте, докато тестото се оформи на топка. Увийте в найлон и се съхранява в хладилник за 1 часа. Разточете, така че да се побере на дъното на подготвена тава със свалящо се дъно и диаметър 23 см. Набодете с вилица на няколко пъти и печете в продължение на най-малко 8 минути при 180 градуса, докато леко покафенее. За пълнежа с рикота: Запържете шалота в маслото до омекване. Добавете сметаната, виното, солта и белия пипер. Оставете да се редуцира наполовина. Охлажда се. Добавете сиренето, яйцата и мащерката и разбийте до гладкост. Изсипете в блата. Пече се на 180 градуса във фурната за 35-40 минути или до стягане на пълнежа. Сервира се топло или на стайна температура. Поръсете с подправки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта